Välj rätt musik till begravningen

När en nära anhörig avlider är det mycket som behöver planeras och genomföras mitt i all sorg. Att ta hjälp av en professionell begravningsbyrå, till exempel i Malmö, underlättar och ger trygghet i en tid då allt känns outhärdligt sorgligt. Begravningen är ett sista farväl, som nu i dessa Coronatider kan vara extra svår att genomföra.

Closeup,Shot,Of,A,Colorful,Casket,In,A,Hearse,OrIdag kan det vara extra svårt att genomföra en värdig begravning, med tanke på de restriktioner som gäller. Alla som vill närvara vid en begravning kanske inte vågar eller vill komma för att de tillhör en riskgrupp. Oavsett detta så är det dock viktigt att du och dina nära tar hjälp av en begravningsbyrå på orten och planerar för en begravning som ni alla tänker ska hedra den avlidne. Förutom val av kista, kistdekoration och blomsterarrangemang samt tal som säger något om den avlidnes liv så är det viktigt att välja musik som passar för tillfället.

Val av musik på begravningen

I samband med samtalet med prästen har man som anhörig möjlighet att välja den musik som ska spelas på begravningen. Om man inte riktigt vet vad man vill ha för musik så kan man få hjälp både av https://fenixbegravning.se/begravningsbyra/malmo/ och Svenska kyrkan, som ger god vägledning. Det är dock vanligt att välja musik utifrån den avlidnes tycke och smak, men man kan också lyssna på tips som passar i sammanhanget. Här finns många hjälpande händer, för att välja rätt musik inför begravningen. En del föredrar klassisk musik i samband med ingången och utgången ur kyrkan, och kanske något unikt och speciellt musikstycke som den avlidne har gillat under själva begravningen, vilket kan framföras av en solist eller en kör. Det finns egentligen inga rätt eller fel vad gäller musik på en begravning. Du som anhörig väljer det som du tror passar bäst för den som inte finns med oss längre.