Tarotkort och mystiken kring dem

Det handlar om en typ av kort som representerar mystik och spådom – tarotkort är helt enkelt något som avgör ditt öde. Eller kan det vara så att de ljuger?

Du kanske har funderat kring livet i sin helhet och känt behov av svar på komplicerade frågor. Ibland kan ett besök hos en “spådam” vara ett alternativ för att få lite mer klarhet över livets funderingar. Viktigt att känna till är dock att de svar du får inte alltid är vad du hoppas på. Tyvärr kan det även vara tråkiga besked, men samtidigt kan det utifrån olika kontexter vara skönt att få ett svar. Kanske är någon i din närhet väldigt sjuk och du önskar förbereda dig inför begravning, men även livet utan personen. Ett närmare besked kring bortgång gör att du kan planera en hedersamt avsked med rätt musik till begravningen och precis det du vet personen önskar.

Dessa svar representeras av tarotkort som är en slags konstnärlig spådom och ingen bekräftad vetenskap. Den här typen av terapeutiska samtal kan ha en positiv inverkan på många människor när det finns behov av djupare vägledning i livets olika faser – oavsett det är ett utfall att lita på eller inte.

Hur fungerar tarotkort?

Kortfattat, tarotkort är uppdelade i två kategorier och de består av olika uttryck som kallas “arkana”, vilket betyder hemlighet. Första arkanan representerar livet och beskriver dess skeende så som vilken uppgift du har under livets gång. Andra arkanan föreställer samverkan med världen, din vardag och hur den hanteras.

Som med mycket här i livet så kan även tarotkorten bli ett beroende. Sökandet tar aldrig slut och en stor del av dina beslut läggs i kortens händer. Har du till exempel mått dåligt mentalt under en längre tid är risken ett faktum att ett negativt svar bidrar till ett sämre välmående. Om du bestämmer dig för att ta steget till andligheternas orakel, försök då att ha ett öppet sinne med sunt förnuft.