Spelningar på Trädgården

Stockholms hetaste plats för sommarens konserter är utan tvekan Trädgården på Söder. Men nu denna sommar kommer Trädgården att förändras en hel del, dels på grund av grannar som klagat och på grund av det kommande rökförbudet som träder i kraft den 1 juli. Här är allt du behöver ha koll på.

Om det är någonstans i Stockholm som du kan se bra scenshow och hemliga konserter på så är det på Trädgården på Söder. Här har allt från stora världsartister till lokalkändisar fått göra sina avtryck och även denna sommar väntas en hel del häftiga spelningar för den som letar sig hit. Men du som varit här förr ska vara beredd på att det inte kommer vara som tidigare detta år. På grund av rådande omständigheter har man nämligen behövt göra om lite här, och exakt vad som kommer ändras har tidningen Café tagit reda på och sammanfattar som följer:

  • Nytt kösystem
  • Dyrare inträde
  • Rökförbud

Det nya kösystemet som kommer inrättas har att göra med att grannarna runt omkring klagat på ljudvolymen och själva köbildningen i sig. Därför kommer man både flytta entrén och säkerställa att ljudet från spelningarna dämpas av nyinstallerade tak och ljuddämpande väggar kring området. Som en följd av detta kommer man också att höja inträdesavgiften, men inte med så mycket utan med 10 kronor mer. Aktuella dörravgifter kommer därför bli 95 kronor mellan klockan 20.00 till 22.00, och sedan stiger det till 145 kronor från 22.00 till midnatt, sedan 195 kronor mellan 00.00-03.00 vanliga fredagar och lördagskvällar. Inte så stor skillnad alltså! Vad många rökare däremot troligtvis kommer notera efter den 1 juli är att alla askkoppar kommer vara bortplockade för att inte främja rökning i och med att det från och med detta datum kommer råda rökförbud. Dock säger en talesperson från Trädgårdens sida att man inte kommer kasta ut personer som röker eller ens jaga rökarna, och anledningen till det är för att det än så länge är väldigt luddigt hur förbudet faktiskt gäller och hur krogarna ska tillämpa de nya reglerna rent konkret.