Musiksommaren i Stockholm

Sommar handlar om musik och nöjen. De där sommarplågorna eller hitlåtarna som sätter sig på hjärnan och får en att drömma sig bort på stranden under solen strålar, eller den där musiken som får alla att bli sådär superglada på sommarfesten och dansa natten lång. Sommaren handlar även om att gå på mycket konserter och spelningar, tycker vi i alla fall.

Hårdrockspublik

Vi har tidigare skrivit om hur man anordnar en fest, men nu ska det handla om att göra något för sig själv i stället. Nämligen att gå på konsert eller spelning i sommar. För vad ger inte mer sommarkänsla än att gå på utomhuskonsert eller en cool spelning med favoritartisten? Faktum är att det på sommaren ofta förekommer mer spelningar i Stockholm. Vissa är gratis, andra kostar litegrann och vissa kostar mer. Det är i alla fall under sommaren mycket enklare att mer spontant bege sig iväg på en spelning med polarna. Här följer tips på sevärda och sommarspelningar i Stockholm i år.

Konserttillfällen och spelningar i blomstrade sommar-Stockholm!

Det finns såklart mycket att tipsa om, men vi tipsar om dem som kostar minst och ger en mer genuin sommarkänsla, sedan är ju smaken som baken också. Gillar man skönsång så sjunger Charlotte Perrelli och st. Jacobs ungdomskör på Skansen torsdag den 21 juli, gillar man däremot mer electro, house och techno så spelar Joel Mull och Jesper Dahlbäck på innekrogen F12 i Stockholm samma dag. Tycker man att svensk cool rock är grejen så spelar bandet Mustasch i Kungsträdgården fredag den 22 juli. Lördag den 23 juli spelar coolingen Rosh på härliga klubben Celezte och Timo Räisänen tar fram ton och gitarr i Kungsträdgården på Putte i parken samma dag. Barnens favorit Dolly style dansar och sjunger i sina färgglada peruker söndag den 24 juli på Skansen och vill man ta det lite mer ”piano” har Seglarhotellet ett evenemang samma dag som kallas för pianobaren. I övrigt så har Gröna lund massor av bra spelningen under hela sommaren, kolla in deras hemsida för mer information.

Hitlåt på hjärnan

När man inte går på konsert kan man lyssna på sommarhitlåtar, det kommer garanterat att ge en bra feeling och glädje, oavsett vilket sammanhang du befinner dig i. Några artister som enligt experterna kommer ta över sommaren med sina hitlåtar är bland andra Justin Timberlake, Kent Jones, Margaret, Zara Larsson och David Guetta, Norlie & KKV, Galantis samt Frej Larsson och Joy M’Batha.