Kontakta andra sidan med en sierska

Frågan om det finns någonting annat, ett liv efter detta, eller något mer än världen du ser är en fråga som gäckat mänskligheten i årtusenden. En sierska kan kanske få kontakt med andra sidan. I filmernas värld finns det gott om inspiration.

Tror du på andra sidan? Många skulle säga att den materiella verkligheten är allt, att vetenskapen etablerat att det vi ser och kan ta på är allt som existerar. Men verkar inte det lite ‘fattigt’? Som att någonting saknas? Livet är trots allt ett mysterium som ingen egentligen lyckats förklara. Atomer samlas till molekyler som bildar allt större och mer komplexa sammansättningar, men hur bildar de liv och medvetande? Det kanske är någonting du kan fråga en sierska om. I filmernas värld finns det gott om filmskapare som leker med verklighetens gränser. Kanske kan de inspirera dig till att kontakta en sierska för att få någon typ av svar på frågorna ovan. Eller kanske bara för att få lite vägledning inför framtiden.

Filmer med medium och sierskor

Vad för typ av filmer kommer du att tänka på när du tänker på medium och sierskor?

  • Filmer som ger kalla kårar
  • Filmer där karaktärerna vid minst ett tillfälle uppsöker ett medium eller en sierska
  • Filmer där det övernaturliga spelar en roll

Det finns många sådana filmer. Här ska du därför få några tips.

Ghost från 1990 är en självklar klassiker i sammanhanget. Huvudrollerna i filmen spelas av Patrick Swayze och Demi Moore. Swayzes karaktär blir tidigt i filmen mördad och hans flickvän, Moore, är nu i fara. Nu gäller det för Swayze att försöka hjälpa flickvännen från andra sidan. Till sin hjälp tar han en sierska som spelas av Whoopi Goldberg.

The Conjuring är en amerikansk film från 2013. I skräckfilmsgenren betraktas den som något av en modern klassiker som baseras på verkliga händelser. Handlingen kretsar kring det klassiska skräckfilmsgreppet om ett hus som plågas av osaliga andar. Familjen som bor där kontaktar paret Ed och Lorraine Warren, ett par som säger sig ha förmågan att kommunicera med den andra sidan. Ska de lyckas få frid i huset de bor i?