Kontakt med de som gått bort?

Det är tungt att skiljas från nära och kära, därför är många intresserade av att på något sätt försöka få kontakt med de som gått bort. Den som arbetar med att förmedla kontakten brukar oftast benämnas medium.

Ända sedan urminnes tider har människan, oavsett kultur, haft en tro på att själen inte dör när kroppen somnar in. Det kan man exempelvis se i både de gamla egyptiernas gravkammare och i de nordiska vikingarnas gravkullar. Även i modern tid är många människor övertygade om att döden inte är slutet, utan att anden eller själen lever vidare.

Mediets roll

andlig ande mediumDen som vill försöka kontakta bortgångna närstående kan vända sig till ett medium. Han eller hon har som funktion att vara kanalen för andlig energi och förmedla budskap. Den som vill veta mer om hur medium arbetar kan besöka https://www.sierska.se/ för att få både information och inspiration. Medier har nämligen lite olika arbetssätt, men några metoder är återkommande. Många använder sig till exempel av tarotkort. Det är en speciell kortlek med olika symboler samt egenskaper och korten läggs ut i ett visst mönster. Mediet säger sig kunna få fram ett budskap till kunden genom att ta hjälp av symbolerna på korten.

Ett annat kontaktsätt som är vanligt är att hålla en seans, där mediet sätter sig i kontakt med andevärlden. Mediet menar att han eller hon blir kanalen mellan den fysiska världen och den andra sidan. Till sig får han eller hon bilder, ord och känslor som förmedlas till kunden. Många medier beskriver att de har haft förmågan att kanalisera sedan barnsben. Det kallas ofta för en “gåva”.

Att använda en speciell pendel är också ett verktyg i kontakten med den andra sidan. Utifrån hur pendeln svänger i handen på mediet, uttolkar han eller hon svar på frågor som kunden har ställt. På så sätt ska kunden kunna få vägledning. Medier säger sig kunna få kontakt med de döda genom att hålla i ett föremål som har tillhört den avlidne. Det kan vara ett smycke, ett klädesplagg eller något annat som är nära förknippat med den döde. Genom den kontakten ska mediet också kunna förmedla budskap till den fysiska världen.

Konsultation online eller personligen

samtal hand kontaktDet finns flera vägar att gå för den som vill anlita ett medium. Ett sätt är att via telefon söka svar på sina frågor. Här finns olika betalningssätt. Kunden kan ringa ett speciellt nummer till en viss minuttaxa, eller betala konsultationen med bankkort på nätet. Den som föredrar ett personligt möte bokar en sittning hos ett medium, och här kan det vara bra att höra sig för om andras upplevelser av just det mediet. Som med alla andra tjänster strävar seriösa utövare efter att kunden ska känna sig nöjd. Det finns otroligt mycket information att söka på nätet och en rekommendation är att läsa på i lugn och ro. För att få de bästa förutsättningarna inför en konsultation är det bra att tänka på detta:

  • Leta gärna efter kundrecensioner. Har andra upplevt mediet som seriöst och professionellt?
  • Bestäm i förväg hur mycket det får kosta
  • Gör egna förberedelser med frågor, så att mötet med mediet känns välplanerat och givande
  • Titta gärna efter etiska regler som många medier håller sig till