Få pengar över till sommarens festivaler

Snart är sommaren här, och det innebär festivaler. Själv ska jag till Sweden Rock, och antagligen till Skogröjet också. Det blir med andra ord en ganska billig festivalsommar i år. Men så har det inte alltid varit, och så kanske det inte är för dig. Det finns många sätt att spara pengar på, så att det blir lite över som kan läggas på festivallivet, och idag tänkte jag gå igenom några av dem.

Wacken, Gamrocken, Uterock, Borgholm Brinner, m.fl. Det finns många festivaler att välja på, även den här sommaren. Har du dåligt med pengar på kontot kan det vara läge att se om du kan ge din privatekonomi en liten skjuts. Jag ska dela med mig av några tips.

Spara eller tjäna pengar

Alice Cooper på festivalspelningDet finns många sätt att spara pengar på när man handlar. En gång i tiden var det vanligt med rabattkuponger. De finns kvar, men idag är det betydligt vanligare med rabattkoder på internet. Om du har fått en rabattkod använder du den på följande sätt: gör ditt köp som vanligt i webbshopen, och när du kommer till kassan finns det en ruta där du fyller i rabattkoden. Vanliga förmåner som rabattkoden ger kan vara fri frakt, lägre pris eller att köparen får en vara på köpet. Det sistnämnda är kanske inte så intressant om du är ute efter att göra det som den här artikeln föreslår: spara pengar för att ha råd att åka på fler festivaler. Men om det är en användbar pryl kan det vara värt det ändå, framför allt om det är något som andra kan vara villiga att betala pengar för.

Att sälja saker som man inte behöver är ett bra sätt att få mer pengar på kontot. Det är vanligt med loppmarknader, inte minst under sommaren, och de kan vara ett bra sätt att få in lite pengar. Idag försiggår ju dessutom en stor del av begagnathandeln på nätet. Om du är riktigt förslagen kan du kanske rent av göra fynd på ett ställe, som du säljer vidare med förtjänst. Här hittar du några tips på saker som är riktigt åtråvärda på begagnatmarknaden, men skyll inte på mig om du inte lyckas sälja dem vidare.