Eurovision till Stockholm

Det kanske allra största musikarrangemanget i år kommer att hållas i Stockholm. Staden har nämligen tilldelats Eurovision Song Contest och bjuder in till en folkfest.314647-globen (1)

I Dagens Nyheter kan man läsa att Eurovision Song Contest i år kommer att hållas i Globen i Stockholm. Efter att Måns Zelmerlöw tog hem vinsten förra året har spekulationerna varit många kring var i Sverige tävlingen ska arrangeras. Men nu är det alltså klart att både semifinaler och finalen i tävlingen hålls i Globen. Utöver Globen kommer även flera andra arenor i Globenområdet att används under tävlingsveckan. Man planerar på att låta Tele2 Arena ha en stor roll i evenemanget men hur detta ska bli har man inte gått ut med än.

Vill sätta staden på kartan

Man hoppas på att Eurovision Song Contest kommer att göra så att Stockholm på riktigt sätts på Europakartan och man vill visa att staden klarar av stora arrangemang, skriver Svenska Dagbladet. Man vill också visa att det finns hotell- och restaurangkapacitet i Stockholm. Allt det som är viktigt för att besökare ska komma tillbaka och som gör att de marknadsför Stockholm till vänner och bekanta lägger man stor vikt på. Men även om Stockholms stad vill visa att de har en stor kapacitet att ta emot och underhålla många människor, kan det vara bra att redan nu klicka in på en sida om stockholmshotell.com och boka ett hotellrum under dessa datum. Det finns nämligen risk att hotellrummen tar slut under den här perioden.

Bygger ett torn

För att underhålla de personer som kommer till Stockholm under festligheterna satsar man inte bara stort på själva evenemanget. Bland annat ska man också bygga ett 81 meter högt utkikstorn i Kungsträdgården, skriver Mitt I. Tornet ska stå uppe under drygt två veckor och kommer då vara Stockholms femte högsta byggnad. Här kommer lite mer fakta om det här nya tornet i Kungsträdgården:

  • Det kommer kosta 100 kronor per person att besöka.
  • 60 besökare åt gången kan åka upp i tornet.
  • Tornet kommer att bjuda på en 360 graders panoramautsikt.