Det var bättre förr

Världen har utvecklats, och ingenting är som förr. En gång i tiden handlade musik om just musik. Om att vara ett med sitt instrument. Att skapa melodi med sin sång. Att leverera tillsammans som band, och skapa någonting som gjorde att de som lyssnade kände. Det är inte samma sak längre. Allting är numera digitalt och vem som helst kan skapa musik. Man behöver inte ens kunna spela ett instrument för att skapa låtar som spelas på radion, utan det räcker med en dator och ett musikprogram. Sedan sitter man där och klickar på enter för att lägga in basen i en låt. Och det är ju så alla dessa housegrupper som är stora nu har lyckats, till exempel Swedish house mafia. Som förövrigt hade sin sista spelning för något år sedan, men redan nu ska återförenas. Det kan man ju faktiskt skratta åt, eftersom det så uppenbart visar att de inte spelar för kärleken till musiken. Utan för att tjäna pengar. Så här står det om återföreningen i Svd.se/kultur:

Läste precis att även Swedish House Mafia ska återförenas. Frågan är om man kan återförenas när man nyligen gick ut och sa att man aldrig ska spela mer? Tydligen.

Ja tydligen kan man det. Man borde som musikälskare ta avstånd från denna nya kultur, och enbart köpa faktiska cd-skivor med riktiga rockartister istället för detta skräp. Och du som säger att musik är för dyrt att köpa för? Sluta! Det finns mängder av billig musik, och om du exempelvis kikar in på Gratislandet kan du säkerligen rabatter på skivor, och därmed sparar du inte bara en slant – du gör någonting för musiksverige också.