Ensamkonsert med Bob Dylan

Kan en konsert vara en lika euforisk upplevelse om man är ensam i rummet med artisten? Det tycker i alla fall Fredrik Wikingsson, som fick en privat konsert med sin idol Bob Dylan. Han säger efter konserten att han upplevt något som han kommer att ta med sig till graven.

Det finns knappast något som är mycket härligare än att gå på konsert, speciellt inte om det är ett band man verkligen gillar. De flesta har nog sina allra bästa minnen från konserter och det är en sådan härlig stämning när man är på plats och lyssnar på riktigt grym musik. Det är ju just stämningen när en massa folk samlas och lyssnar på samma band, som är det absolut bästa med konserter, även om musiken ju också är viktig. Därför kan man undra om Fredrik Wikingsson verkligen hade sitt livs bästa upplevelse när han, ensam, fick gå på en Bob Dylan-konsert.

Något Wikingsson drömt om i hela sitt liv

I Göteborgs-Posten kan man läsa om konserten som ägde rum i Academy of Music i Philadelphia. På plats i lokalen var alltså endast programledaren Fredrik Wikingsson och Bob Dylan med ett band. Dylan spelade fyra låtar för Wikingsson och dessa var de fyra coverlåtarna Heartbeat, It is too late, Blueberry hill och en låt som inte uppgetts. Spelningen höll på i tjugo minuter och var enligt Wikingsson något han drömt om hela sitt liv eftersom han alltid varit besatt av Bob Dylan. Wikingsson sa efter konserten att det finns saker med konserten som han kommer ta med sig till graven. Han berättade också att han inte pratade mycket med Dylan eftersom han inte ville förstöra upplevelsen. Varför Fredrik Wikingsson fick en privat konsert av världsartisten har sin bakgrund i en reklamkampanj som heter ”Experiment ensam” och är skapad av ett åländskt spelbolag. I denna kampanj har man tidigare testat att göra dessa saker ensam:

  • Gå på stand-up.
  • Åka på konferens.
  • Ha en utekväll.
  • Sjunga karaoke.
  • Besöka ett nöjesfält.

6242552-edinburgh-63